Product blog

Voetenwerk Politiehond op “gympen”

Voetenwerk Politiehond op “gympen”

Dit is wat het Leidsch dagblad er op Donderdag 26 Juni 2008 over schreef.

Deze politiehond rust even uit tijdens een stadswandeling met zijn begeleider. De Duitse politiehond draagt “gympen”. Niet omdat hij dan harder zou kunnen rennen, wel om zijn voetzolen te beschermen. De honden worden vaak ingezet bij evenementen waar veel glaswerk of plastic met scherpe randen op de grond rondslingert. In Dusseldorf is de hond tijdens het EK Voetbal al ingezet tijdens vertoning van duels van Duitsland op groot scherm.

Ook tijdens de reddingsoperaties bij de ramp met het WTC in Amerika droegen de reddingshonden Ruff Wear hondenschoenen.

Politiehond op schoenen

In navolging van hun geleiders, die vaak schoenen met staalversterkte zolen dragen, krijgen enkele Duitse politiehonden nu ook voetbescherming. De honden worden voorzien van schoentjes met een Vibram zool en van reflecterende lijnen. Ondanks dat het in het begin een onwennig gevoel is voor de honden, leert geleider Ben Frunken van de politie Dusseldorf de honden snel omgaan met de schoentjes. Geleider André Seiger geeft aan “dat de nieuwe hondenschoenen zorgen voor de juiste grip in elk terrein”. De schoenen zijn met name zeer goed inzetbaar in gebouwen met gladde vloeren, waarbij de politiehond dan duidelijk meer grip heeft. De schoenen worden in Nederland verkocht door o.a. Natte Neuzen.nl in de maten XXS t/m XLMeer informatie vindt u op www.vibram.com

Back to list