Categorieen

Beoordelingen

Honden Koelmat

Voorwoord op honden "Body Coolers" door dierenartsen.

Honden hebben in bepaalde situaties moeite om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Niet alleen bij hoge omgevingstemperaturen, maar bijvoorbeeld ook bij extreme inspanning of stress-situaties.
Een te hoge lichaamstemperatuur, ofwel hyperthermie, kan leiden tot beschadiging van de organen of shock, en in het ergste geval zelfs tot de dood. Met de body cooler kunt u uw hond helpen met het handhaven van zijn lichaamstemperatuur door het creëren van een koele omgeving of het direct koelen van de (hals)slagaders. Dierenartsen adviseren dan ook het gebruik van Body Coolers.

Koel artikelen voor uw hond:
Honden hebben vaak last van de warmte. Op tropische dagen thuis of naar de vakantiebestemming. Zij kunnen dan niet even hun kleding aanpassen of de airco aanzetten. Het enige wat een hond kan doen is zijn warmte ventileren door te hijgen. Dat geeft meestal niet voldoende verkoeling. Nu zijn er een aantal producten die bij verkoelen van de hond helpen, en functioneren als een soort kledingstuk.

Tussen twee lagen puur katoen zijn compartimenten met vochtabsorberende korrels aangebracht. Voor het beste resultaat dient u de Pet Cooler plat in het water te leggen. Vervolgens de Pet Cooler 10-15 minuten lagen liggen. Let op: maximaal 20 minuten!
Door in het water te leggen ontstaat een geleiachtige, koele substantie,  daarna de Pet Cooler naar behoefte 15-30 minuten uit laten lekken, zodat de buitenzijde prettig droog aanvoelt. Het is belangrijk voor uw huisdier dat de vacht niet nat wordt.

Na ongeveer 3 dagen zal de Pet Cooler gaan opdrogen (bij extreem warm weer eerder) en de verkoelende temperatuur neemt af. De Pet Cooler voelt nu minder "gevuld" aan en moet opnieuw in het water worden geactiveerd.

Nu is ca. 10 minuten inweken in water voldoende om de koel mat opnieuw voor zo'n 3 dagen te activeren. De temperatuur is nog te beïnvloeden door extra te verkoelen in vriezer of koelkast. De buitenkant van de koel mat droogt snel op, zodat deze prettig aanvoelt voor uw hond.