Categorieen

Beoordelingen

 
Honden trainen met de roedel methode deel 2

Honden trainen met de roedelmethode deel 2

 
€ 24,95
706
Op voorraad
+

Honden trainen volgens de regels van de natuur

Volgens de Roedelmethode: deel 2

Het perspectief van onze hond is hondentaal die bestaat uit geurentaal, lichaamstaal en de combinatie van die twee. Mensen zijn juist verbaal en visueel ingesteld. Geur en lichaamstaal zijn voor ons onbekende "taal" aspecten. Hierdoor bekijken wij de hondentaal bijna onoverkomelijk vanuit onze menselijke beleving en zijn de hondse "taal"aspecten in de dagelijkse praktijk van de opvoeding nauwelijks terug te vinden. Door ons te verdiepen in het hondse perspectief, in zijn sociale leren, zijn geur en lichaamstaal, kunnen we miscommunicatie voorkomen en de taal van onze hond beter begrijpen, verstaan en "spreken"!

Iedere hondenliefhebber is ervan overtuigd, dat de eerste levensfase van een pup in het nest erg belangrijk is. Hier leert hij de beginselen van de hondentaal; het sociale leren. Toch is dit het eerste boek waarin het sociale leren van honden uitgebreid beschreven staat. Een onmisbaar boek voor elke hondenbezitter, over wat een hond leert en vooral… welke betekenis hetgeen hij leert heeft in zijn eigen hondentaal. Stap voor stap, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, wordt u meegevoerd in de belevingswereld en de eigen taal van uw hond, zowel theoretisch als in de praktijk. Voor elke hondenbezitter, want sociaal leren begint direct na de geboorte, maar… gaat een heel hondenleven door!

Uit het voorwoord van prof. dr. Catholijn Jonker TU Delft:...
De auteurs zijn er in geslaagd de belevingswereld van de hond toegankelijk te maken voor de hondenliefhebber en hondentrainer. De voorbeelden zijn zeer herkenbaar en laten de lezer zien dat een snelle interpretatie nog wel eens onjuist kan zijn. Keer op keer confronteren de auteurs de lezer met antromorfiserende (noot red. antromorf=vanuit de mens gevormd beeld) verklaringen van hondengedrag.

Een zorgvuldige analyse die gebaseerd is op observeerbaar gedrag maakt de lezer veelvuldig bewust van een andere interpretatie die geënt is op de belevingswereld van de hond...De auteurs leiden het hondenopvoedingsinstituut De roedel te Salmchâteau in de Belgische Ardennen. Zie www.deroedel.com

Pers:
U zult na het lezen van dit boek ongetwijfeld heel anders naar uw hond gaan kijken. Gaan letten op de "Regel van Drie", volgens de auteurs een voor mensen ingewikkeld systeem waardoor honden zich hun hele leven laten leiden. Of gaan letten op het verschil tussen links en rechts en de motivatie van de hond. Superinteressante onderwerpen, die nog veel meer uitwerking verdienen.

Dit product nog niet beoordeeld. Wees de eerste! :-)

Schrijf een beoordeling