Categorieen

Info Antiblafbanden

Blaffen is een natuurlijke reactie van honden. Het meest voorkomende "blafprobleem" ontstaat bij honden die gedurende een lange periode alleen thuis moeten blijven. Een hond heet niet voor niets een gezelschapsdier, een hond is ook een roedeldier. Dat betekent dat een hond zich niet prettig voelt wanneer hij alleen gelaten wordt, en uit dat door te gaan blaffen, hij probeert op die manier weer contact te krijgen met zijn baas, probeert zijn roedel bij elkaar te roepen. Vaak lukt dit ook, want gealarmeerd door zijn geblaf, komt het baasje (of iemand anders) terug.
En zelfs als de hond dan gecorrigeerd wordt, heeft hij toch zijn zin gekregen; hij werd alleen gelaten, dat vond hij niks, ging blaffen en het baasje kwam terug.
Daardoor wordt het geblaf van de hond gestimuleerd.
Het is dus heel belangrijk om de hond te corrigeren als u niet aanwezig bent.
Wanneer de hond gecorrigeerd wordt als hij alleen is en blaft, leert de hond dat blaffen een vervelende reactie veroorzaakt, in ieder geval niet de reactie die hij wilde, het laten terugkomen van zijn "roedelleider" het baasje.
Door de antiblaf band leert de hond dat blaffen alleen een vervelende reactie veroorzaakt als hij blaft, en zal voortaan rustig afwachten tot het baasje thuiskomt.
Om zulke situaties het hoofd te bieden is het gebruik van een antiblafband aan te bevelen.
Natuurlijk is het allerbelangrijkst om de hond in eerste instantie te leren dat het helemaal niet erg is om alleen thuis te blijven. Doe dit door eerst een paar minuutjes weg te gaan en de hond uitvoerig te belonen wanneer u weer terugkomt. Voer de tijd dat u de hond alleen laat langzaam op en geef de hond wanneer u wat langer van huis gaat bijvoorbeeld een kluif om hem wat langer bezig te houden.
Uiteindelijk weet de hond dat u altijd weer terugkomt en zal hij zonder problemen te veroorzaken (blaffen) alleen thuis kunnen blijven.
Dit lukt vrij gemakkelijk bij jonge honden, maar kan wat meer moeite kosten bij wat oudere honden of honden uit het asiel (die al een keer in de steek gelaten zijn). In dat geval biedt een antiblaf band vaak een effectieve en diervriendelijke oplossing.
Sommige mensen zeggen dat een antiblafband best zielig is, maar: een hond naar het asiel brengen omdat hij niet alleen thuis gelaten kan worden is zeker ook zielig en niet nodig. De antiblafband is in principe niet schadelijk voor de hond en houd hem uit het asiel.

Terug naar pagina Anti Blafbanden Klik hier