Categorieen

Beoordelingen

 
  • 8%
Honden fietsbeugel Springer zwart originele versie uit Noorwegen

Springer Compleet (aanbieding)

 

 

Adviesprijs: € 79,95  
€ 73,95
U bespaart: € 6,00 (8%)
863
Op voorraad
+

Springer (de echte ORIGINELE ZWARTE versie uit Noorwegen !!)

Springer compleet: AANBIEDING van € 76,95  NU VOOR € 73,95
Dierenartsen, kynologen en verkeersdeskundigen zijn zeer enthousiast over de springer en bevelen het aan. Met de springer krijgt zowel de hond als zijn baas de nodige beweging. Honden zijn dol op de springer.

De ORIGINELE ZWARTE springer gebruikt u voor het veilig fietsen met uw hond: altijd twee handen vrij om te sturen, past op iedere fiets.
Doordat de spiraalveer laag geplaatst is blijft de fietser goed in balans.
Het veiligheidsmechanisme zorgt voor ontkoppeling wanneer de hond aan de verkeerde kant van bijvoorbeeld een paaltje of een boom rent.
Beschermt de hond tegen het verkeer en de pedalen en wielen van de fiets.
Ook de Noorse politie agenten gebruiken ook de Springer voor de Duitse Herders, (zie onderstaande afbeelding.

politie-springer.jpgSpringer Originele versie uit NoorwegenSpringer Originele versie uit NoorwegenHonden fietsbeugel Springer zwart originele versie uit Noorwegen

Algemeen:
De Springer is een Noorse uitvinding en sinds 1987 worden er al duizenden Springers met veel succes gebruikt in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. De Springer is geheel van verzinkt staal met zwarte coating en is zodoende uitstekend beschermd tegen roestvorming.

Werking:
De veer vangt het trekken en rukken van de hond op, de fietser merkt dat niet of nauwelijks. De veer is op een laaggeplaatste beugel gemonteerd die ervoor zorgt dat als de hond heel hard trekt, de kracht altijd aangrijpt nabij het zwaartepunt van de fiets. Hierdoor is het bijna onmogelijk voor de hond om de fietser omver te trekken.

Gebruik:
De springer wordt direct aan de halsband of harnas van de hond bevestigd. De hond blijkt erg snel te wennen aan de springer.
De Springer zorgt ervoor dat de hond NIET in het voorwiel of achterlangs aan de andere kant van de fiets kan komen. De fietser kan beide handen aan het stuur houden, veiliger en aangenaam.
Om de Springer gemakkelijk te kunnen verwisselen tussen twee fietsen, is een extra bevestigingsklem voor de tweede fiets verkrijgbaar.

De Springer is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Alle onderdelen van De Springer zijn apart verkrijgbaar. De Springer past op bijna iedere fiets met een frame dikte van 36 mm.
Goedgekeurd door TUV , GS, Trygg Trafikk.

Originele Noorse Springer Montage

Veiligheid:
Het veiligheidsmechanisme bevrijdt de hond als deze aan de andere kant van een lantaarnpaal, boompje of iets dergelijks zou komen. Met het veiligheidsmechanisme kan men kiezen uit drie bevestigingen, voor een kleine en lichte hond, een middelzware hond en voor een zware of sterk trekkende hond. Nadat volgens de instructies het juiste gat is bepaald, wordt aangeraden om de Springer uit te proberen op een rustige weg (bijvoorbeeld in een bos of een park).
Als het veiligheidsmechanisme zelfs bij erg hard trekken van de hond niet breekt, is het gekozen gat het juiste. Breekt het wel dan kan hetzelfde veiligheidsmechanisme opnieuw worden gebruikt. Dan wordt het volgende oog gebruikt.Er zijn drie veiligheidsmechanismen verpakt bij iedere Springer.

Springer_fiets_480.jpg Springer_schets_278.jpg

Klik op bovenstaande schets voor een gedetailleerd onderdelen overzicht.

Montage:
De Springer kan op iedere standaard heren- en damesfiets, moutain-bike en sportfiets gemonteerd worden. Een bijgesloten duidelijke nederlandstalige gebruiksaanwijzing maakt de Springer erg eenvoudig in het gebruik. De montageklem blijft op de fiets gemoneerd. De Springer kan eenvoudig aan de montageklem worden bevestigd en verwijderd. Bij sterk trekkende honden wordt geadviseerd om de plastic kokers (ten behoeve van de afstelling van de diameter van de buis van de fiets) te lijmen. Bij kleinere honden is stevig aandraaien voldoende.

Merk:
Springer
2 weken geleden eentje gekocht en dat werkt super: hond aan de Springer en fietsen maar! Geen probleem. Onze Dalmatier vindt het ook geweldig; ze gaat al klaar staan als de fiets uit de schuur komt! Een goede uitvinding!
Maar houd er wel rekening mee dat het niet goed voor de hond is om in galop te gaan naast op de stoep of het asfalt! Dus rustig fietsen! Dit ivm het niet dempen door de straat zoals op gras bv. Waardoor de volle belasting op de hond z'n knieën etc komt! Dus alleen in een drafje. Juist bij grote honden. Neem uw verantwoordelijkheid voor uw hond! Want uw hond geeft het niet aan, totdat het te laat is.
Schrijf een beoordeling